Vepřová kýta

Vepřová kýta
VEPŘOVÁ KÝTA
Jde o zadní nohu až ke kolenu, skládá se z mohutné kosti obalené dlouhými svazky svalových vláken. Obsahuje minimum tuku a má tak při zpracování tendenci vysychat. Jedná se opět o velmi libové maso a tradičně se používá k výrobě šunky. Kýta je velice variabilní, může se připravovat jak na plátky na minutky, tak na kousky jako ražniči, do různých plněných závitků, dušená v plátcích spolu s houbami, na nudličky na čínu rychle orestovaná ve woku nebo jako alternativa italské saltimboccy (v originále z telecího masa) – na velmi tenko vyválená, osolená, opepřená, s lístkem šalvěje a sušenou šunkou spíchnutá párátkem, rychle opečená na pánvi. Nejdůležitější je maso správně nakrájet, aby řezy šly přes vlákno.

Vepřová kýta

Čerstvé vepřové maso z našeho chovu.
Plemeno: čtyřliniový kříženec Landrace + Bílé ušlechtilé × Pietrain + Přeštické plemeno
Chov: AGRODRUŽSTVO Miroslav
 
Vhodné pro přípravu
01-ico-veprova-kyta.png
84 Kč 84 KČ/KG
Zvolte si úpravu masa
skladem
Uvedená cena je za 1kg masa. Cena bude stanovená dle přesné váhy masa v rozmezí +/- 100 g.
Váhu masa uvádějte po 1 kg.