Vepřové vnitřnosti

Vepřové vnitřnosti
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI

Játra
Nachází se v oblasti zhruba za přední nohou. Celá váží okolo 1 kg, měkká a jemná,chutná a zdravá. Mají v kuchyni široké využití - na minutky, restovaná na cibulce podlitá třeba koňakem, dají se také smažit obalovaná, konfitovat v sádle, grilovat, použít škrábaná do játrových knedlíčků nebo na výrobu domácí játrové paštiky.

Ledvinky
Při přípravě je důležité dbát na použití co nejčerstvějších ledvinek. Rozkrojit je podélně a vykrojit všechny bílé části, následně je třeba ledvinky opláchnout ve studené vodě. Volitelně je možné naložení na hodinu do mléka, které absorbuje část pachu, který je pro některé konzumenty nepříjemný. K pečení nebo dušení na cibulce, tradičně podávané s rýží, do gulášů, na pečení.

Jazyk
Jazyk je vhodné nejdříve lehce povařit a oloupat. Využít se dá k vaření, dušení či pečení - nakrájené na plátky je pak ideální k typickým českým omáčkám.
 

Vepřové vnitřnosti

Lze objednávát jazyk, srdíčko, játra a ledvinky.
Napište do poznámky v souhrnu objednávky o co máte zájem.
Čerstvé každé úterý a čtvrtek
Landrace x Bílé ušlechtilé x Pietrain x Přeštické plemeno
Chov AGRODRUŽSTVO Miroslav
 
Vhodné pro přípravu
21-ico-veprove-vnitrnosti.png
69 Kč 69 KČ/KG
Zvolte si úpravu masa
na objednávku
Uvedená cena je za 1kg masa. Cena bude stanovená dle přesné váhy masa v rozmezí +/- 100 g.
Váhu masa uvádějte po 1 kg.