Vepřové maso
Steaky
Hovězí maso
Masové bedýnky
Speciality
Sýry
Uzené
Přihlásit se
0 Kč
Hovězí maso
>
Hovězí pravá svíčková
Hovězí pravá svíčková
HOVĚZÍ PRAVÁ SVÍČKOVÁ "tenderloin"
Velmi libový sval uložený podél bederní části páteře. V těle skotu není skoro vůbec namáhán a proto má extrémně jemnou konzistenci. Absolutně nejlibovější maso s minimálním obsahem povrchového tuku i mramorováním, je třeba ho proto umět upravit tak, aby se neznehodnotilo. Dělíme ji na 3 části - palec, střed a špičku. Palec je vhodný zpracovat na bifteky (sirloin steaky), dušení vcelku, případně jako řízky či tokáně. Střední část je nejcennější a zpracovává se na tzv. porterhouse steaky, filety nebo jako veliký steak Chateuabriand. Poslední část - špička svíčkové neboli Filet mignon zpracováváme na T-bone steaky s kostí a přilehlým kusem roštěnce. Delší kusy pravé svíčkové je také možno zapéct v listovém těstu, žampionové pastě a kvalitní sušené šunce jako světoznámé Beef Wellington.
Hovězí pravá svíčková
Vyzrálost dle aktuální nabídky
Mokré zrání ve vakuu
Vhodné pro přípravu
1070 Kč
1070 KČ/KG
Zvolte si úpravu masa
v celku
plátky
mleté
Množství
na objednávku
Facebook
Twitter
Uvedená cena je za 1kg masa. Cena bude stanovená dle přesné váhy masa v rozmezí +/- 100 g.
Váhu masa uvádějte po 1 kg.
!