Vepřová plec

Vepřová plec
VEPŘOVÁ PLEC
Jde o maso z přední nohy, opět od kolene výš, obvykle se prodává bez kosti a porcuje se na menší díly, ideálně tak, aby v každé porci byl vyvážený poměr libového, tučného a ořezu, který je vhodný hlavně pro delší a pozvolnější tepelnou úpravu.  Plec je vyvážené maso, má ideální poměr libového a tučného masa, hodí se všude tam, kde by byl bůček příliš tučný a kýta příliš suchá. Díky obsaženému tuku není třeba ji na začátku prudce opékat, zůstane šťavnatá i bez tohoto kroku. Skvěle se hodí na chlapské řízky, perkelt, vepřový či segedínský guláš, do tlačenek, jako dušené Bratislavské plecko, na pečení – ideální na výpečky ke špenátu – stačí posypat kmínem, osolit a upéct; či na Moravského vrabce.

Vepřová plec

Čerstvé každé úterý a čtvrtek

 
Vhodné pro přípravu
02-ico-veprova-plec.png
218 Kč 218KČ/KG
Zvolte si úpravu masa
skladem
Uvedená cena je za 1kg masa. Cena bude stanovená dle přesné váhy masa v rozmezí +/- 100 g.
Váhu masa uvádějte po 1 kg.