Vepřové sádlo bez kůže

Vepřové sádlo bez kůže
SÁDLO BEZ KŮŽE
Ty se samozřejmě hodí k výrobě škvarků. Syrové sádlo nakrájíte na kostky zhruba 3x3 cm, v hrnci mírně podlijete vodou a necháte dusit, po čase se voda vypaří, sádlo začne pouštět vlastní tuk a škvarky se začnou smrskávat. Postupně vyškvařené sádlo odebírejte, přeceďte přes síto a lijte do sklenic. Až budou škvarky vyškvařené, přilijte cca 100 ml mléka pro lepší chuť a zhnědnutí, přeceďte a škvarky osolte. Snězte samotné, přidejte do bramborových knedlíků, nebo vyrobte škvarkovou pomazánku.  Sádlo se skvěle hodí na smažení (snese velmi vysoké teploty bez přepalování), opékání základů do polévek a omáček, omaštění pečínek, buchet či polévek nebo dokonce k výrobě domácí kosmetiky - na různé mastičky či k výrobě mýdla.

Vepřové sádlo bez kůže

Čerstvé každé úterý a čtvrtek
Landrace x Bílé ušlechtilé x Pietrain x Přeštické plemeno

 
Vhodné pro přípravu
14-ico-veprove-sadlo-bez-kuze.png
98 Kč 98KČ/KG
Zvolte si úpravu masa
skladem
Uvedená cena je za 1kg masa. Cena bude stanovená dle přesné váhy masa v rozmezí +/- 100 g.
Váhu masa uvádějte po 1 kg.