Naše maso

Naše maso pochází čistě z našeho chovu AGRODRUŽSTVA Miroslav. Jižní Morava je ideální pro pěstování plodin
pro naše zvířata, o která se s láskou staráme. Všechna krmiva si připravujeme sami a chutné maso je výsledkem
naší práce. 

maso-vakuovane.png

PROČ JE NAŠE VEPŘOVÉ VŽDY ČERSTVÉ?

Abychom vám mohli nabídnout jen to nejlepší vepřové maso, porážíme ho 2x týdně, následně rovnou dovezeme do našeho řeznictví a rozbouráme dle vašich potřeb a požadavků. Tak můžeme uspokojit i toho největšího labužníka a zároveň udržet kvalitu nabízeného masa.
 

KVALITNÍ VYZRÁLÉ HOVĚZÍ

Náš Český strakatý skot vybíráme ve stáří 12–24 měsíců, které po poražení a dovozu k nám
necháme týden ve visu. Poté maso rozbouráme na konkrétní partie. 
Části, které obsahují kost, jako např. žebra, ossobuco a hrudí, putují přímo na váš pult. 
Partie, které jsou vhodné ke zrání následně vakuujeme, etiketujeme a ukládáme do naši zrárny. 

Zrání masa za mokra ve vakuu je proces trvající 6 týdnů při teplotě kolem 2°C, a proto mu věnujeme tu nejvyšší pozornost.
Každé stádium zrání má svoje parametry jako jsou barva, vůně a tuhost. Maso během zrání vylučuje kyselinu mléčnou, která sice způsobuje nakyslou vůni, ale zároveň zvyšuje křehkost masa.
Přirozeným procesem v průběhu zrání je i pouštění šťávy, která má zelenavé zbarvení, což ovšem není závadou.

Jak se správně postarat o maso, které si u nás zakoupíte? Maso před použitím vybalte z vakuového obalu, jemně omyjte a vysušte. 
Nejdůležitější je mít maso vždy dostatečně dlouhou dobu na vzduchu (nechat maso prodýchat), aby získalo pokojovou teplotu. Tím získá zpět svoji barvu, chuť a bude tak výborně připravené k vašim kulinářským úpravám. 


bedynka.png

TAKTO HEZKY V BEDÝNCE DOSTANETE VAŠE-NAŠE MASO DOMŮ

Po objednání v e-shpu dostanete maso ve vákuovém balení v hezké a praktické bedýnce.
Ideální na přepravu a samozřejmě recyklovatelná :)