Naše maso

Naše maso pochází čistě z našeho chovu AGRODRUŽSTVA Miroslav. Jižní Morava je ideální pro pěstování plodin pro naše zvířata, o která se s láskou staráme. 
Všechna krmiva si připravujeme sami a chutné maso je výsledkem naší práce. 
 

PROČ JE NAŠE VEPŘOVÉ VŽDY ČERSTVÉ?

Abychom vám mohli nabídnout jen to nejlepší vepřové maso, porážíme ho 2x týdně, následně rovnou dovezeme do našeho řeznictví a rozbouráme dle vašich potřeb a požadavků.
Tak můžeme uspokojit i toho největšího labužníka a zároveň udržet kvalitu nabízeného masa.
maso-vakuovane.png


 

KVALITNÍ VYZRÁLÉ HOVĚZÍ

Náš Český strakatý skot vybíráme ve stáří 12–24 měsíců, které po poražení a dovozu k nám necháme týden ve visu. Poté maso rozbouráme na konkrétní partie. 
Části, které obsahují kost, jako např. žebra, ossobuco a hrudí, putují přímo na váš pult. Partie, které jsou vhodné ke zrání následně vakuujeme, etiketujeme a ukládáme do naši zrárny. 







Zrání masa za mokra ve vakuu je proces trvající 6 týdnů při teplotě kolem 2°C, a proto mu věnujeme tu nejvyšší pozornost. Každé stádium zrání má svoje parametry jako jsou barva, vůně a tuhost. Maso během zrání vylučuje kyselinu mléčnou, která sice způsobuje nakyslou vůni, ale zároveň zvyšuje křehkost masa. Přirozeným procesem v průběhu zrání je i pouštění šťávy, která má zelenavé zbarvení, což ovšem není závadou.

Jak se správně postarat o maso, které si u nás zakoupíte? Maso před použitím vybalte z vakuového obalu, jemně omyjte a vysušte. Nejdůležitější je mít maso vždy dostatečně dlouhou dobu na vzduchu (nechat maso prodýchat), aby získalo pokojovou teplotu. Tím získá zpět svoji barvu, chuť a bude tak výborně připravené k vašim kulinářským úpravám. 



bedynka.png

TAKTO HEZKY V BEDÝNCE DOSTANETE VAŠE-NAŠE MASO DOMŮ

Po objednání v e-shpu dostanete maso ve vákuovém balení v hezké a praktické bedýnce. Ideální na přepravu a samozřejmě recyklovatelná :)