Naše maso

Naše vepřové, hovězí a drůbeží maso pochází od chovatelů z Moravy a Vysočiny. Morava a Vysočina je ideální pro pěstování plodin, ze kterých se vyrábí krmivo pro moderní chovy prasat, krav a drůbeže.


PROČ JE NAŠE VEPŘOVÉ VŽDY ČERSTVÉ?

Abychom vám mohli nabídnout jen to nejlepší vepřové maso, porážíme ho 2x týdně, následně rovnou dovezeme do našeho řeznictví a rozbouráme dle vašich potřeb a požadavků.
Tak můžeme uspokojit i toho největšího labužníka a zároveň udržet kvalitu nabízeného masa.
 

KVALITNÍ VYZRÁLÉ HOVĚZÍ

Z hovězího vybíráme kusu ve stáří 12–24 měsíců, které po poražení a dovozu k nám necháme týden ve visu. Poté maso rozbouráme na konkrétní partie. 
Části, které obsahují kost, jako např. žebra, ossobuco a hrudí, putují přímo na váš pult. Partie, které jsou vhodné ke zrání následně vakuujeme, etiketujeme a ukládáme do naši zrárny.

Zrání masa za mokra ve vakuu je proces trvající 6 týdnů při teplotě kolem 2°C, a proto mu věnujeme tu nejvyšší pozornost. Každé stádium zrání má svoje parametry jako jsou barva, vůně a tuhost. Maso během zrání vylučuje kyselinu mléčnou, která sice způsobuje nakyslou vůni, ale zároveň zvyšuje křehkost masa. Přirozeným procesem v průběhu zrání je i pouštění šťávy, která má zelenavé zbarvení, což ovšem není závadou.

Jak se správně postarat o maso, které si u nás zakoupíte? Maso před použitím vybalte z vakuového obalu, jemně omyjte a vysušte. Nejdůležitější je mít maso vždy dostatečně dlouhou dobu na vzduchu (nechat maso prodýchat), aby získalo pokojovou teplotu. Tím získá zpět svoji barvu, chuť a bude tak výborně připravené k vašim kulinářským úpravám.


V ČEM JSOU NAŠE KUŘATA LEPŠÍ?

Kuřata jsou odchována v ČR pomocí bezklecové technologie a nejpřísnějších standardů. Jedinečnou čerstvost a kvalitu zaručuje dodání kuřecího masa do 30ti hodin od zpracování na naši prodejnu.
 

SPECIALITOU V NAŠEM SORTIMENTU JE KRŮTÍ MASO !

Díky pečlivě vybraným dodavatelům vám můžeme nabídnout téměř kompletní sortiment krůtích dílů a minimální délku cesty z výroby až na pult.