KUŘECÍ PRSA
Kuřecí maso je velmi oblíbené především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě a obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, která jsou velmi křehká a s minimem tuku, takže mají tendenci k vysušení, ale na druhou stranu je to dietní maso vhodné při redukci váhy a jeho neutrální chuť je velmi oblíbená u dětí. Svou povahou jsou kuřecí prsa minutková, takže by se správně měly podávat přesně v tom okamžiku, kdy se uvnitř zahřejí na dostatečnou teplotu a vyhovuje jim rychlé, silné, prudké a krátké teplo. Kuřecí prsíčka se před tepelnou úpravou často nakládají do různých marinád nebo se kombinují s anglickou slaninou a různými omáčkami. Dobrým trikem je připravovat kuřecí prsa naporcovaná na menší kousky, díky čemuž do sebe lépe nasáknou marinádu nebo omáčku.